Čapí hnízdo ze sirek

Skvělá zábava, při které si hráči trénují pevnost své ruky a jemnou motoriku. Úkolem je stavět na hrdlo láhve sirky tak, aby žádná nespadla.

Použijeme nejlépe skleněnou lahev, ideálně větší od vína, ale postačí i třeba menší od coly. Pravidla lze postavit několika způsoby.

První možnost je, že každému hráči dáme stejný počet sirek, například deset. Postupně dokola všichni přikládají jednu sirku na lahev, pokud při tahu některého hráče nějaké sirky spadnou, všechny si bere a hraje s nimi dál. Úkolem je se co nejdříve zbavit všech svých sirek.

Druhá možnost je týmová – celý tým dostane jednu krabičku sirek a snaží se je všechny naskládat na lahev, přičemž se hráči opět střídají dokola. Dá se omezit časovým limitem nebo mohou hrát dvě či více družstev proti sobě.

Třetí varianta hry je, trochu drsnější – komu spadne sirka, vypadává. 

 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 750 návštěvníků

Jana Ptáčková

Jana Ptáčková

Skoro dvacet let působí v pražském dětském turistickém oddíle, kde kromě toho, že je posledních deset let hospodářem, vede prakticky celou dobu děti, schůzky, výpravy, podílí se na táborech. Pracovně se věnuje propagaci aktivit pro volný čas dětí, propagaci letních táborů, produkci akcí, grafice, tvorbě webů a redakční činnosti.

Přidejte komentář