"Králi, králi, dej vojáčka!"

Máte-li v oblibě hru "hutututu" anebo jste alespoň zastánci akčních her, ve kterých se vyplácí i taktizovat, vyzkoušejte i tuto aktivitu. Ale pozor! Nezapojujte do stejné hry malé i velké!

Vytvoříme dvě stejně početné skupiny. Členové jednotlivých týmů se chytí za ruce a vytvoří tak hradbu. Obě hradby postavíme naproti sobě s rozestupem alespoň 30 metrů. Před začátkem hry dáme oběma týmům krátký čas na to, aby si dohodli sestavení, ve kterém budou stát vedle sebe.  

Poté hra začne. Týmy se střídají po jednotlivých kolech. Kolo probíhá následovně. Začíná například tým "A". Ten sborově řekne: "Králi, králi, dej vojáčka!".
Na to tým "B" odpoví: "Jakýho?".
Vybraný člen z týmu "A" řekne jméno hráče z protějšího týmu. Jmenovaný vystoupí z vlastní hradby a má za úkol rozběhnout se na nepřátelskou hradbu a pokusit se projít v místě, kde mu to přijde nejsnazší. Projití je bráno tak, že nájezdník proběhne mezi dvěma hráči druhého týmu natolik důrazně nebo rychle, že se tito dva hráči pustí a nájezdník proběhne skrz. V takovém případě tým "A", který si nájezdníka vybral, musí předat jednoho ze svých členů, kteří se náběhem soupeře pustili,  k soupeři. Jestli ale nájezdník neproběhne a zůstane zadržen v místě, kudy chtěl proběhnout, stává se součástí týmu "A" a zařadí se do některé části hradby, kde bude užitečný.

Takto se oba týmy střídají, dokud v jednom z týmu nezůstane míně jak 3 hráči.

Možná rizika!

Hráči, kteří tvoří hradbu a snaží se zabránit průchodu soupeře, nesmí nájezdníkovi v žádném případě nastavovat ramena nebo se k sobě tisknout. Jde jen o sílu jejich stisku, zda udrží nápor nájezdníka nebo některý z těchto dvou bránicích hráčů povolí a útočník tak proběhne. 

Máte-li skupinu dětí, ve které jsou někteří výrazně mladší a menší, nenechávejte je v žádném případě hrát společně. Rozdělte je právě na dvě herní skupiny dle věku a v těchto skupinách vytvořte dvě skupiny, které hrají proti sobě. Starší často v zápalu boje zapomenou na ty menší a došlo by lehce k úrazu!

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 665 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář