Obrázky ryté do tuše

Vlastnoručně vytvořený obrázek je pro děti vždy pěkná vzpomínka na nějaké období, výlet nebo prostě jen dá pocit dobře odvedené práce. Namalujeme si velmi zajímavým způsobem obraz, na němž bude v černé prosvítat pestrobarevný výsledek. Vzhůru na toto tvoření s dětmi!

Každému nachystáme čtvrtky, formát je zcela na vás. Na začátek je nutné, aby si děti svůj papír pokreslily co možná nejvíce voskovkami po celé ploše. Vznikne nám tak celá pomalovaná čtvrtka různými barvičkami, se kterými opravdu není třeba šetřit. Můžeme kreslit pruhy, čtverečky nebo nahodilé fleky. Důležité je, aby nikde nezůstalo nepokreslené místečko. 

Kdo má papír pokreslený, dostane tuš. Tou celé své dílo přetře, takže za chvíli bude celý černý papír.

Po uschnutí nanesené tuše se začnou dít kouzla! Ať už ostrou špejlí nebo nůžkami začneme do rýt obrázek do tuše. Své tahy je nutné si předem promyslet, jednou vyrytá čára už nejde opravit!

Obecně platí, že čím širší plochu (čáru) vyryjete, tím lepší bude zanechávat dojem a celkový vzhled vašeho díla.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 760 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář