Šermířský souboj dostupný pro každého!

Není novinkou, že především kluci mezi sebou často nějakým způsobem šermují. Ať už s dřevěnými klacky nebo jinými předměty. Tuhle radost jim dopřejeme formou zajímavé šermířské hry, do které se ale lehce zapojí i děvčata. Nejde přímo o samotný šerm jako o trpělivost a umění balancovat. Jak na jednoduchou šermířskou hru, ke které téměř nic nepotřebujete?

Budou nám stačit dva typy pomůcek - jídelní lžíce míčky. 

Každý hráč dostane dvě lžíce, míčky stačí mít klidně jen dva, i s těmi si vystačíme. 

Hra se hraje nejlépe pomocí turnajového systému. Vytvoříme si tabulku a do ní napíšeme všechny soutěžící. Následně se konají krátké zápasy. Nemusí nutně hrát každý s každým, pokud je dětí příliš mnoho. 

Souboj probíhá následovně: postaví se proti sobě dva soupeři se svými lžícemi, stojí od sebe alespoň dva metry. Každý dostane jeden míček a ten si umístí na lžíci. A můžeme začít. Úkolem hráče je, aby soupeřův míček spadl na zem a jeho nikoliv. V případě, že jeden z hráčů provede výpad a soupeři shodí míček a jemu v důsledku tohoto pohybu nebo zásahu soupeřem spadne míček rovněž, je to remíza. Nehledíme na to, komu to spadlo o vteřinu dříve, ale pokud to jednomu nespadlo vůbec a udržel tak míček stále na lžíci.

Zakázáno je míček v průběhu souboje jakkoliv přidržovat nebo upravovat rukou. Rovněž se snažíme zamezit tomu, aby někdo lžící zaútočil třeba na hlavu nebo bolestivě švihl do končetiny a získal tím výhodu. Jakékoliv fyzické násilí na těle soupeře znamená prohru útočníka. Zkrátka se děti snaží šermovat lžícemi nebo různými pohyby vymýšlet kreace. 

Dále se fantazii meze nekladou. Pokud se někdo přiblíží k soupeřově míčku a například jej sfoukne, je to v pořádku.

Souboje týmů

Máme-li mnoho hráčů a nebo chceme pouze zapojit všechny současně, i to jde. Vytvoříme týmy a postavíme proti sobě dva a více skupin. Na tuto verzi je ale potřeba mít počet míčků větší tak, aby každý hráč měl svůj. Pravidla jsou následně stejná, ovšem hledí se na výhru týmu, ať už bez ztráty jediného míčku nebo naopak s jediným míčkem, který nespadl.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 729 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 4/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář