Bláznivá týmová vybíjená

Her s míčem bychom napočítali nespočet. Každého napadne jistě vybíjená nebo jiná pohybová aktivita vhodná na ven či do tělocvičny. Využijme prvku házení a vybíjení míčem a spojme ho trochu s větším týmovým zápasením!

Vytyčíme si herní území a to rozdělíme na dvě stejně velké poloviny. Hráče následně rozdělíme do dvou vyrovnaných a stejně početných týmů. Každá skupina zaujme pozici v jedné z polovin.

Například střihnutím si (kámen - nůžky - papír) se určí, který tým bude mít jako první míč. Takový tým, který zrovna bude házet míč můžeme označovat jako útočníky. Jejich protivníky pak jako prchající.

Hrajeme na několik po sobě jdoucích kol, v každém z nich jendou hází útočící tým, po konci kola se role prohodí. 

Na začátku kola dostane jeden hráč z týmu míč do ruky a zakřičí "Míč přes hranici!", v tu chvíli míč hodí na soupeřovu půlku. Pokud se bez jakéhokoliv dotyku soupeře míč dotkne země, nic se neděje a role týmů se prohazují. 

Pokud se ale letící míč dotkne někoho bez odrazu od země (počítá se i chycení míče do rukou), začíná teprve zábava. Trefený hráč se stává členem soupeřova týmu, ostatní se ale mohou zachránit. Útočící tým vbíhá na druhou polovinu a snaží se dotknout co nejvíce hráčů. Prchající naopak chtějí proklouznout na druhou polovinu (původně útočníků) aniž by se jich někdo z útočníků dotknul. Koho se útočníci dotknou, ten se stává součástí týmu původních útočníků. Kdo se dostane na druhou polovinu, zachránil si příslušnost v původním týmu.

Takto si vlastně týmy prohodí strany, částečně i hráče a pokračuje se tak dlouho, dokud nejsou všichni hráči součástí jednoho týmu. Některé části hry se mohou podobat hře Hutututu

Hra Hutututu 

 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 769 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 5/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář