Generátor v elektrickém obvodu

Každý elektrický okruh obsahuje nejen spotřebiče, ale také generátor, který dodává energii všem spotřebičům. Nenáročná hra pro děti stojící v kroužku a jeden hádač, který odkrývá "rozdané karty".

Na začátku každého kola vyberem vždy jednoho dobrovolníka, který odejde za dveře. 

Ostatní stojí v kruhu a drží se za ruce. Určíme jeden generátor a poté několik spotřebičů (záleží na počtu hráčů, ale hodí se alespoň 4-5 spotřebičů mezi alespoň dvojnásobkem hráčů). 

Spotřebiče mohou být toustovač, rychlovarná konvice, mikrovlnná trouba, kávovar atd.

Po domluvě zavoláme hráče zpoza dveří a postavíme jej doprostřed kruhu. Během krátkého okamžiku musí generátor spustit svoji činnost stisknutím ruky souseda po pravé straně. Tím předá elektrický proud, který tímto směrem následně postupuje obvodem. Vždy, když je hráči představujícímu spotřebič stisknuta ruka, znamená to spuštění jeho činnosti. Tedy vydá nějaký charakteristický zvuk a poté stiskne ruku dalšímu. Takto proud oběhne okruh a vrátí se ke generátoru, který po krátké pauze vysílá signál na opačnou stranu. 

Hráč stojící uprostřed má za úkol uhodnout, kdo z kruhu je generátor.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 721 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 5/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář