Zima přichází, nazout brusle!

Kategorie: Výlety

Již nějakou dobu se venkovní teploty přibližují k nule, mnohdy i pod tuto hranici klesnou. Začátkem prosince hlásí otevření spousty kluzišť. Vemte děti a vyražte s nimi vstříc za zábavou, na bruslích si užije téměř každý.

Poslední dobou se málokdy stane, že je natolik velká zima, že by se dalo několik týdnů v kuse chodit bruslit na zamrzlý rybník. Většinou všude vidíme a slyšíme pouze varování, abychom na led nevstupovali, jelikož hrozí propadnutí se do ledové vody. Nebo je taková "zima", že ani vodní plochy nezamrznou, tudíž asi nikoho nenapadne, jít bruslit na vodní hladinu.

To ale nevadí. V dnešní době se ve větších, ale i menších městech dá najít místo, kde se dá bruslit bez rizika propadnutí. Od prvního prosince letos otevřelo mnoho kluzišť. Provozovatelé jsou tedy připraveni a zvládají v současném počasí chladit svoji ledovou plochu, na kterou se můžete s dětmi bez starostí vydat!

Ceníky jsou příznivé, většinou se bruslí v blocích, které trvají zhruba dvě hodiny. Po nich musí provozovatelé kluziště uzavřít a upravit, aby bylo opět za pár minut připraveno. Cena, kterou za bruslení platí děti, je opravdu nízká. Nejste-li vy sami bruslaři, ale Vaše dítko si na bruslích užívá, na nejednom kluzišti najdete i možnost, že doprovod má vstup zdarma. Můžete tedy opatrně poze v botech doprovázet svoji ratolest na ledě.

Začínající bruslaži jistě rádi využijí nějaké opěrné pomůcky nebo prvky, s nimiž se jim lépe osvojí samotný pohyb nohama při bruslení. Ti lehce pokročilí si mohou na některých kluzištích vypůjčit například kužely a mezi nimi jezdit slalom.

Určitě je dobré u nejmenších bruslařů nezapomínat na ochranu. Zimní rukavice by měly být samozřejmostí, při dopadu na led si dítě neochladí ruce a bude mít stále chuť dál pokračovat. Padá-li ještě poměrně často na zem, především na záda, určitě nezapomeňme na helmu, bez které často děti na led ani nesmějí.

Touto zimní aktivitou si zřejmě nevypěstujete vrcholového sportovce, ale dítě si bude užívat i v zimě a bruslení bude mít alespoň jako koníček. Ti největší milovníci bruslení si mohou přijít na své i v teplých obdobích, kdy často zimní stadiony vyplňují volné bloky mezi zápasy a tréninky hokejistů právě veřejným bruslením.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 875 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář