7 tipů, co dělat s dětmi ve volném čase v zimě

Kategorie: Hry na ven Hry do místnosti Sponzorováno

Zimní období bývá pro rodiče výzvou. Jak zaplnit volný čas svých dětí kreativními a zábavnými aktivitami? Nechte se inspirovat sněhem a zažijte rodinné dobrodružství. V tomto článku vám prozradíme 7 tipů na zimní radovánky, které nejen rozvíjí dětskou kreativitu, ale také posilují rodinné pouto.

Ledové království

Nechte své děti ponořit se do magie zimy a vytvořte společně nádherné ledové království přímo před domem. Pokud použijete různé formy na led nebo staré hrnce mohou malí stavitelé začít tvořit své vlastní zamrzlé pevnosti, tajemné ledové skulptury a sněhové sochy. Tato aktivita nejen povzbudí jejich kreativitu, ale také je zapojí do společného projektu plného radosti a fantazie.

Zimní lov na poklady

Když jsme byly děti, doufali jsme, že objevíme poklad. Málo které dítě se podkladu dočkalo, proto je tu právě tato aktivita. Schováním drobných předmětů na zahradě nebo v místním parku může vytvořit interaktivní hru, která zkouší schopnosti orientace vašich dětí. Pokud zapojíte sněhule, které můžete vybrat zde https://sportano.cz/p/293903/detske-snehule-sorel-snow-commander-tropical-pink-deep-blush, mapu a kompas, uvidíte malého objevitele, který si užije každou minutu objevování.

Naplánujte si rodinné bruslení

Prožijte společné chvíle radosti na zamrzlém jezeře nebo místním kluzišti. Zimní bruslení je skvělou rodinnou aktivitou, která nejen posiluje svaly, ale také přináší mnoho zábavy. Vánoce jsou kouzelným obdobím, kdy mnoho kluzišť nabízí večerní bruslení spojené s kompletním krásným osvětlením, které ve vás vzbudí příjemné vánoční pocity.

Zimní piknik a horká čokoláda

Připravte si teplou deku, oblíbené teplé nápoje a lahodnou svačinu pro rodinný piknik uprostřed zimního kouzelného spektra. Sedět společně na dečce v zasněženém parku nebo na zahradě s horkou čokoládou v ruce vytvoří nezapomenutelnou atmosféru tepla a pohody. Tato jednoduchá radostná chvíle spojená s piknikem přináší rodině radost a pohodu.

Sněhová olympiáda

Zorganizujte rodinnou olympiádu na sněhu. Vytvořte soutěže v běhu na lyžích, doporučujeme kvalitní lyžařské boty na stránkách https://sportano.cz/p/12492/detske-lyzarske-boty-fischer-rc4-60-jr-cerne-u19118, snowboardování, sáňkování nebo koulování. Každý člen rodiny může soutěžit ve své oblíbené zimní aktivitě, což nejen podporuje pohyb, ale také vytváří zdravou soutěživost a radost ze sportu.

Večerní pohádky u krbových plamenů

Zakončete den pohodovým večerem plným pohádek a teplých nápojů. Sedněte si u krbu nebo venku u ohniště, sdílejte zimní příběhy a nechte děti vymýšlet své vlastní zimní pohádky. Tato klidná chvíle posiluje rodinné pouto a vytváří vzpomínky na krásné zimní večery.

Vytvoření Vlastního Sněhuláka

Zbavte se stereotypu a vytvořte originálního sněhuláka. Můžete použít oblečení a doplňky z domova, aby váš sněhulák získal jedinečný a vtipný vzhled. Tato zimní tradice se stane nejen zábavnou tvůrčí aktivitou, ale i příležitostí k rodinné zábavě.

Ve chvílích, kdy zima obklopuje svět svým klidem a sněhovou pokrývkou, nabízí se nekonečné možnosti pro rodinnou zábavu. Vybavte děti pořádnou výbavou https://sportano.cz/dite ěříme, že tyto nápady na zimní radovánky poskytnou nejen vzrušující zážitky pro děti, ale také vytvoří nezapomenutelné chvíle spojené s radostí a smíchem pro celou rodinu. Ať už stavíte ledová království, lovíte poklady ve sněhu, nebo si užíváte klidné večery u ohně, zima se stává obdobím, kdy se rodina těší společně strávenému času.

 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 95 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář