Adrenalinový zážitek pro starší - seskok s padákem!

Možná to z názvu zní nereálně, avšak vězte, že lze například na táboře nechat děti "seskočit" z letadla s padákem na zádech. Opravdu silně doporučuji tento program pro starší děti, alespoň jedenáctileté.

Nejde vyloženě o hru jako takovou, je to spíše zážitkový program, po kterém budou mít jeho účastníci minimálně několik týdnů silný zážitek. Dobré tuto hru zakomponovat na místo, kdy se to i dějově hodí. Nastíním přípravu pro tuto činnost a poté průběh, který bude demonstrován na konkrétní táborové hře (typu). 

Připravujeme seskok..

Nejlepší na tuto hru je mít někde v okolí na poli svázaný dostatečně velký balík sena (zemědělci by jistě neměli problém, abyste si jej na jeden den odvalili na místo, kam potřebujete). Druhou neméně podstatnou věcí je velké množství suché slámy (mohla by zůstat například po posečení louky před táborem), nebo cokoliv jiného ve velkém množství, do čeho dokážete poslepu skočit a neutrpíte úraz. 

Balík si nachystáme na požadované místo a případně k němu přivalíme další (menší) balík, nebo nějakou bednu jako schodek. Na druhou stranu musíme připravit prostor pro seskok z balíku tak, aby nikdo nepřišel k úrazu. 

Připravené balíky slámy a samotná sláma krátce před seskokem

Před zahájením hry musíme sami seskok otestovat a případně upravit. Pro lepší efekt můžeme vedle postavit bezdrátový reproduktor (pokud máte) nebo jiný hlasitý zdroj zvuku a stáhnout si zvuky zevnitř letícího letadla, ještě lépe s hlasovým pokynem ke skoku.

Před zahájením si k balíku připravte poloprázdný batoh, nejlépe s bederním a prsním pásem.

Samotný seskok..

Děti shromáždíme dostatečně daleko od připraveného seskoku. Zde je necháme si zavázat oči a uskupíme je do vláčku. Celou skupinu připravíme na to, že je čeká nouzový seskok a není času na zbyt. Není na škodu cestou k seskoku udělat menší zacházku například přes louku. Poté se všichni posadí alespoň 100 metrů daleko od seskoku. Nyní budeme vodit děti po jednom k seskoku. Se stále zavázanýma očima je postavíme před schůdek. Pokud má někdo z nich batoh, vyzveme ho k sundání a místo něj mu nasadíme náš připravený batoh (padák). S určitým jištěním z obou stran každý účastník vystoupá na balík a opatrně dojde na samotný kraj. Na pokyn musí daný člověk snožmo seskočit do prázdna.

Dopad do sena je pro každého koncem zážitkového programu. Rozváže si oči, dostane batoh zpět a pošleme ho zpět do tábora spát. 

 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 740 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář