Až na vrchol!

Akční pohybová hra na ven, rozproudí každého účastníka a posílí týmového ducha. Ve své podstatě se jedná o překážkovou dráhu, možno tématicky upravit do jakéhokoliv symbolického rámce.

Rozdělíme děti na skupiny. Počet je zcela dle našeho uvážení, záleží na požadavku, jak časově dlouhá má aktivita být. Budeme počítat se 2 týmy po 6 hráčích.

Dopředu připravíme celou trasu, kterou musí každý z týmu postupně zdolat a tím se dostat až na pomyslný vrchol trasy (pokud můžeme mít závěrečnou rovinku do kopce, je to nejlepší).

 

Představíme si jednotlivé úseky, kterými musí každý ze skupiny proběhnout. Vždy je na celé trase maximálně 1 člen týmu!

  1. Prolézt mezi nohama židle (1-3 stejné překážky). Nemáme-li k dispozici venku židle, můžeme nahradit například smetákem položeným na 2 koších, natáhnout provaz mezi dvěma stromy,...
  2. Plížení 3-10 metrů. Stačí délku naznačit počátečním a cílovým bodem. V této oblasti musí každý hráč se plížit, zejména se nesmí pohybovat po chodidlech.
  3. Přeskočit přes potok. Potok je pouze symbolický, přes jeho šíři (3-5 metrů) jsou nachystány "kameny", přes které je možno se odrážet, bez možnosti dotknout se země. Kameny mohou být kartony na zemi, vyznačené kruhy (jiné tvary) pomocí lana,..
  4. Trpělivost + šikovnost. Vytyčená vzdálenost (5-20 metrů), na jejímž startu hráč vezme lžíci s bramborem (anebo míčkem na ping-pong), kterou musí projít bez pádu předmětu na zem. V takovém případě se vrací zpět na začátek tohoto úseku.
  5. Cílová "rovinka". Vhodné mít na závěr výběh do nějakého kopce k fáborku, který značí cíl. V momentě doteku fáborku vybíhá další hráč z týmu.

 

Družstvo, které jako první dostane všechny své členy k cílovému fáborku, vítězí.

 

Foto: Schäferle z Pixabay

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 285 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář