Billy Billy Bob

Rozmanitá hra pro různě velké skupiny dětí. Všichni vytvoří klasické kolečko s jedním hráčem uprostřed, poté teprve začne pořádná zábava. Máte-li vy nebo děti bujnou fantazii, hru si můžete libovolně rozšiřovat.

Doprostřed vytvořeného kolečka se postaví jeden dobrovolník. Ten se začne na místě točit a přitom ukazuje prstem před sebe. V jeden moment se dotyčný zastaví, prstem ukáže na některého hráče a začne říkat "Billy Billy Bob". Pokud prostředník řekne slovo "Bob" dříve než hráč, na něhož směřuje prst, hráči si vymění pozice a hra se opakuje.

Jak z toho vyplývá, úkolem hráčů stojících v kruhu je říct "Bob" dříve než prostředník, pokud na ně ovšem ukáže. 

Záludnost je v tom, že člověk uprostřed nemusí říkat jen "Billy Billy Bob", ale může říct jedno z předem domluvených a vysvětlených slov. 

Prostředník může říci "topinkovač". To znamená následující:

  • Hráči, kteří stojí okolo toho, na kterého bylo ukázáno, se chytí rukama a vytvoří tak kruh (topinkovač), uvnitř něj je hráč, na kterého bylo ukázáno. Tento hráč musí skákat na místě, jako toustový chléb, který vyskakuje z topinkovače.

Další slovo je "strom":

  • Hráč, na kterého bylo ukázáno, sepne ruce nahoře nad sebou (koruna stromu) a jeho dva sousedé se stávají pejsky, kteří musí zvednout jednu nohu, jako když pes čůrá na strom.

Třetí možností je slovo "záchod":

  • Podobně jako u topinkovače, vytvoří dva sousedé okolo ukázaného hráče z rukou kruh. Tentokrát tento kruh znamená mísu záchodu. Hráč, na nějž bylo ukázáno, si stoupne za tento kruh a do záchodu se vyzvrací.

Čtvrtou možností je slovo "sultán":

  • Hráč, na kterého bylo ukázáno, se začne rukama ovívat, jeho dva sousedé se mu začnou klanit a říkat "ó sultáne, ó sultáne".

Dalším slovem může být "hotdog":

  • Předvedení je dost podobné topinkovači. Tentokrát ale sousedé hráče, na kterého bylo ukázáno, se obejmou a uprostřed bude stát právě ukázaný hráč.

 

Ke hře si můžete libovolně přidat vlastní varianty, naopak s menšími dětmi můžete hrát klidně méně variant, než je zde uvedeno.

 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 676 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář