Bobyho škola - online škola

Kategorie: Logické hry Naučné hry Sponzorováno

Unikátní online aplikace, díky které si děti předškolního věku a žáci první třídy perfektně procvičí některé své smysly, díky čemuž lépe zvládnou samotnou první třídu základní školy a budou mít skvělou průpravu na následující ročníky. I na další třídy prvního stupně Bobyho škola myslí a stále připravuje nové kategorie a spousty cvičení.

Kapitoly článku:

  1. Úvod
  2. Pro koho je určena?
  3. Čím vyniká?
  4. Funkce
  5. Motivace

 

Bobyho škola je nová a neokoukaná forma učení pro nejmenší děti. Zapnout ji a začít využívat lze naprosto snadno, i z pohodlí domova. Stačí si najet na stránky aplikace a začít procvičovat. Všechny funkce jsou zcela zdarma

Neustále se rozůstající aplikace již nyní obsahuje kategorii Český jazyk pro první třídu, jež je dále rozdělena na tři sekce:

V každé z uvedených sekcí dále naleznete řadu online cvičení.
Jelikož se jedná o unikátní a nový projekt, stále se na něm intenzivně pracuje. Postupně bude aplikace rozšířena pro celý první stupeň základní školy s řazením pro jednotlivé ročníky i vyučovací předměty. Již brzy se můžete těšit na nová a nová online cvičení.

 

Pro koho je určena?

Bobyho škola je vhodná především pro předškoláky a žáky prvních tříd. Právě u nich je velice důležité rozvíjet zrakové i sluchové vnímání včetně fonetického naslouchání. Rozvoj těchto vlastností jim výrazně pomůže k lepšímu startu v první třídě.

Celé procvičování a poznávání probíhá navíc zábavnou formou, děti se tak nebudou nudit a vydrží procvičovat mnohem déle.

 

Čím vyniká?

Zrakové vnímání

Už před nástupem do 1. třídy by mělo každé dítě dobře ovládat zrakové vnímání. To posléze slouží k lepšímu učení se číst a psát. U předškoláka je důležité rozvíjet poznávání barev, tvarů, pozadí a figury. To všechno si dítě lépe osvojí v online procvičování nejen v předškolním věku, ale také v první třídě.

Fonetické naslouchání

V Bobyho škole si předškoláček výborně procvičí náslovné hlásky pomocí přiřazování obrázků. Podpoříme tak u něj rozvoj řeči.

 

Povedené funkce

Zrakové vnímání

Procvičování v této sekci probíhá poznáváním 10 základních barev, hledáním odlišných obrázků či otočených obrázků. Dále děti mohou hledat dvojice obrázků či písmen. V neposlední řadě si předškolák procvičí zrak skládáním obrázku ze 3 nebo 4 dílků.

Sluchové vnímání

Zde je pro děti pěkně a přehledně připraveno procvičování náslovné hlásky, neboli prvního písmene ve slovech. Dítě bude vždy na podle zadaného písmena vybírat tři obrázky, které daným písmenkem začínají.

Zraková paměť

Každé malé dítě zná hru pexeso. I tu si v Bobyho škole může zahrát a potrénovat tak paměť. Naleznete zde hned pět různých druhů pexesa

 

Nechybí ani motivace

Kromě toho, že si dítě rozvine a procvičí smysly a připraví se tak pro lepší start do první třídy, může se snažit o co nejlepší výsledek. Za každé cvičení lze získat body podle toho, jak je dítě šikovné a také rychlé. U každého cvičení běží odpočet od 1000 bodů dolů. Každou vteřinu ubyde jeden bod, za špatnou odpověď deset. Po skončení cvičení může každý zadat svoji přezdívku a výsledek zařadit do žebříčku. 10 nejúspěšnějších se zobrazuje u každého cvičení.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 812 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář