Chytání předmětu lasem

Kategorie: Hry na ven

Hra vhodná především jako pouťová atrakce či jako stanoviště tvořící s ostatními jakýsi celek několika úkolů na více místech. Tento úkol s tématikou vhodnou nejen na kovboje skýtá jednoznačně zadaný cíl, kterého ovšem nelze dosáhnout bez vyvinutí úsilí.

Na zemi vytvoříme kruh, který má průměr alespoň 2 metry. Čím jsou hráči starší, tím může být kruh větší. Doprostřed kulatého útvaru postavíme prázdnou, ideálně skleněnou, láhev

Hráči se střídají tak, že vždy úkol plní pouze jeden. Nejprve si každý musí na svém či půjčeném provaze vytvořit smyčku. Tou následně háže směrem na láhev, kterou musí pomocí lasa chytit a vytáhnout ven z kruhu.

Samozřejmostí je, že nikdo z hráčů nesmí do kruhu vstoupit

Vítěze můžeme nejsnadněji určit podle času, za který dokázal láhev vytáhnout ven. Zároveň můžeme počítat i počet hodů potřebných k uchycení předmětu.

 

Foto: http://cz.wallpapers-fenix.eu

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 621 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář