Čínská hra s oblázky

Fyzicky nenáročná hra do jakéhokoliv prostředí, nepatrně lepší je exteriér. Čínská hra s oblázky je do určité míry na trénování přesnosti a citu, převažovat mezi dětmi jistě bude soutěživá nálada a touha být nejlepší.

Ke hře využijeme oblázky (veliké zhruba jako lískový ořech), obrou alternativou jsou ale i plastová víčka nebo kuličky

Ať už zvolíme jakýkoliv typ předmětů, budeme jich potřebovat dostatečné množství (ideálně 2x nebo 3x více než je hráčů). Všechny oblázky vezmeme, vyhodíme do vzduchu a necháme dopadnout a zastavit se na zemi. Poté začíná hra.

Podle určeného pořadí se hráči pravidelně střídají. Začne samozřejmě první. Jeho úkolem je na jedno cvrknutí posunout oblázek tak, aby do zastavení narazil alespoň do jednoho jiného. Jestliže se mu to podaří, vezme si oba oblázky (případně všechny, které zasáhl + oblázek, do které cvrnkal). V opačném případě si hráč nebere nic.

Tímto způsobem se vždy po jednom tahu střídají všichni hráči, dokud nezůstane jeden nebo žádný oblázek.

Vyhrává ten, kdo má nejvíce kamínků.

 

Foto: kamchodit.cz

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 657 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář