Děti jako detektivové - odhal pravdu

Utvoříme skupinu nebo více, v rámci které bude mít každý možnost hádat a tipovat, kdo si vymýšlí. Zapojíte se i vy sami? Jak si povedete v porovnání s dětmi nebo vašimi vrstevníky?

Ať už hrajeme v jedné skupince nebo více (v případě, že máme velký počet hráčů), každý dostane stejné zadání a hra proběhne po kole.

Začneme u prvního hráče. Dostane prostor na to, aby ostatním v několika větách a minutách vylíčil nějakou situaci. Ostatní hráči po dovyprávění mají chvíli na rozmyšlení, zda vypravěč popisoval skutečnou situaci, která se mu stala, a nebo zda si vymýšlí. Po krátkém přemýšlení se nejprve přihlásí ti, kdo nevěří a poté, ti kdo příběhu věřili.

Možné vylepšení

Hrají-li starší nebo vás hra už zkrátka tolik nebaví, můžete ji obměnit a zpestřit. Místo krátkého přemýšlení může mít každý prostor na položení doplňující otázky, na základě které by dokázal odhalit, zda se jedná o pravdu nebo ne. 

Ještě více zkomplikovat můžeme situaci jiným způsobem. Vybereme trojici, která odejde za dveře. Tam se všichni tři dohodnou na jednom příběhu, který se jednomu skutečně stal. Po domluvě se všichni vrátí zpět a postupně všem převypráví danou situaci. Dále můžeme postupovat jak je uvedeno výše - buďto si každý rozmyslí, komu věří, a nebo je možné pokládat i nyní doplňující otázky, které by mohly pomoci ukázat na toho, komu se situace opravdu stala. 

 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 681 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář