Děti jako detektivové - vyměňování věcí

Rozluštit nějakou záhadu, to může chtít určitý čas a kus práce. Na tuto úroveň se teprve dostaneme, začneme coby detektivové úplně od začátku. Procvičíme pamatováka a třeba i nějaké smysly pro odhad.

Potřebovat budeme dostatek hráčů a libovolné předměty. Nic těžkého, že? 

Začneme hned prvním kolem. Každý se smí podívat, jaké věci má který hráč. Následně pošleme jednoho dobrovolníka nebo vybraného hráče za dveře. Úkolem ostatních je si prohodit své předměty. Není ale nutné prohazovat věci všech, postačí třeba jen části. 

Detektiv, který se vrátí zpoza dveří, má za úkol rozpoznat, kdo má předměty své a kdo naopak ne a komu opravdu patří.

Pokusy?

Záleží na věku a schopnostech hráčů. Detektivovi můžeme například stanovit určitý počet chyb, tedy kolikrát se může splést. 

Jednoduché?

Chcete-li si zahrát nebo už hrajete hru se staršími, možná bude pro každého detektiva jednoduché, aby určil u každého nesprávný předmět a určil, komu patří. Není nic snazšího než na začátku dát každému dva, tři nebo více předmětů. Těžší varianta může být, pokud předměty, které původně na začátku hry hráč vlastní, nejsou jeho, ale půjčené vedoucím. 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 729 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář