Divoká partie

Kombinace šachovnicového pole a hracích karet skýtá velmi zajímavou stolní hru, při které se dobře procvičí taktika i strategické uvažování.

Hra je určena pro 2 až 4 hráče.

Na kus papíru připravíme hrací pole o rozměrech 8x8 čtverečků. Rohy vyšrafujeme či jinak označíme aby bylo zřejmé, že se jedná pouze o startovní pozice. Dále si připravíme balíček karet a vybereme z nich jednoho zástupce každé hodnoty. Dále vybereme ještě eso, krále a dámu navíc. Celkově máme 16 karet. Jednotlivé hodnoty (u esa, krále a dámy včetně znaku) rozmístí hráči libovolně po šachovnici tak, že je napíší do čtverečků. 

Každý hráč dostane 3 karty a podívá se na ně. Cílem je zbavit se z ruky všech karet.

Před hrou si hráč vybere šachovou figurku, kterou využije pro pohyb po šachovnici. Na výběr je věž, střelec, kůň a král

Hráč se snaží stoupnout na políčko v šachovnici s hodnotou, kterou má na kartě v ruce. Pohybovat se smí ale pouze tak, jak se jím zvolená figurka pohybuje ve hře Šachy. Když se dostane na takové políčko, vloží kartu s danou hodnotou naspod balíčku zbylých karet a pro další pohyb si může zvolit jiný typ figurky.

Znepříjemnit hru může hráč soupeřům tak, že jako v Šachu dojde na políčko, kde již stojí jiná figurka. V takovémto případě je stojící figurka "vyhozena" do startovního rohu a "vyhozený" hráč si navíc musí vzít z balíčku jednu kartu (je-li nějaká karta v balíčku).

Vyhrává ten, kdo se jako první zbaví všech karet v ruce. 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,8/5. Hodnotilo 408 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář