Spousta lidí jistě zná lahodné Raffaello a ráda si jej kupuje. Víte ale, že si tuto drobnou kulatou pochoutku můžete připravit velmi snadno doma? Navíc se jedná o nepečené cukroví! Samozřejmě můžeme do tvoření zapojit i děti, které jistě bude bavit šoulání kuliček rukama.
Suroviny
1 plechovka Salka
160 - 200g strouhoného kokosu
50g másla
mandle (celé, loupané)
Postup
Máslo rozpustíme a nalijeme do mísy. Přidáme i salko a 160g kokosu. Dobře promícháme. Misku vložíme do lednice na co nejdelší dobu (klidně i celý den).
Po vyjmutí z lednice zkontrolujeme konzistenci - jestli se z hmoty dají tvarovat kuličky. Řídkou směs můžeme ještě zahustit kokosem.
Lžičkou odkrajujeme kousky hmoty a rukama tvarujeme kuličky, které následně obalíme v kokosu a ještě lehce dotvarujeme. Chceme-li mít uvnitř i mandli, dáme ji dovnitř hmoty a až poté tvarujeme a obalujeme kuličku.
favorite_border Přidat do oblíbených
hodnocení
Průměrné hodnocení: 2,8/5. Hodnotilo 385 návštěvníků
Michal Kuba
V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.
Přidejte komentář