Eggball: házení křehkým vejcem

Kategorie: Hry na ven

Čím víc se týmu daří posílání vejce, tím se obtížnost stupňuje. Aktivita zpevňuje týmového ducha. Rovněž se dá použít jako icebreaker, pokud máte skupinu lidí, kteří se doposud neznají.

Podle počtu hráčů uděláme několik týmů. Jeden tým by měl mít alespoň 5 hráčů, aby hra neztrácela smysl. Samozřejmě není problém ze všech přítomných udělat jedenu skupinu.

Skupina utvoří kolečko, ve kterém budou stát ze začátku hráči na těsno tak, aby se dotýkali svých sousedů. Od jednoho z nich začne kolečko, po kterém se posílá vejce (lze nahradit i míčkem, není to ale pak taková legrace). 

V momentě, kdy vejce objede první kolo, každý člověk udělá krok dozadu a vejce se znovu posílá dokola. Takto se hráči oddalují, až si nakonec musí s vejcem házet a třeba i obhazovat nějaké překážky. V pozdější fázi se hra stává víc a víc zábavnou. 

Je vhodné mít při hře oblečení, kterému úplně nevadí ušpinění od syrového vejce.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 772 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář