Hádanky pro děti #2

Existuje spousta hádanek pro děti, avšak velká část jich už je známá a děti na některé znají odpověď ihned, ani nad nimi nemusí přemýšlet. Zkusme jim tentokrát připravit takové, u kterých svoji hlavu na chvíli zapojí. I vy sami se třeba v něčem procvičíte.

Hádanka 1

Začneme trochou matematiky. Níže vidíte několik vypočítaných rovnic. Úkolem pro děti je dosadit za otazník správné číslo. 

Hádanka 2

Obrázkem i trochou počítání budeme pokračovat. Na první pohled je na příkladu níže něco špatně, že? Úkolem pro dítě je, přidat někam jednu čárku (ne desetinnou, ale někam čárku graficky přidat) tak, aby se rovnal. Pozn.: V tomto případě není správné řešení přeškrtnout jednou čárkou znaménko "=", výsledkem musí být skutečně platná rovnice.

Hádanka 3

Teď zkusíme potrápit představivost. Vidíte obrázek z deseti mincí, které jsou uspořádané do trojúhelníku směřujícím nahoru. Přesuňte pouze 3 mince tak, aby trojúhelník směřoval dolů.

Hádanka 4

Vidíte jednoduchý autobus. Na kterou stranu se rozjede - doleva nebo doprava? Nehledejte v tom žádné drobnosti, zapojte spíš selský rozum.

 

O kousek níže naleznete řešení pro výše položené hádanky. Pokud chcete další hádanky, stačí kliknout sem

 

 

 

 

 

Řešení:

1) Místo otazníku doplníme číslo 5. Je to jednoduché, stačí vždy spočítat počet kusů na řádku (1 kokos, 1 jablko a 3 banány)

2) Řešení demonstrujeme na obrázku. Je to lehce krkolomné, nicméně zápis je takto pravdivý :)

3) Ze spodní řady přesuneme dvě krajní mince do řady, kde jsou jen dvě mince a horní minci ze špičky už pouze posuneme úplně dolů. Lépe bude i tentokrát pochopitelný obrázek.

4) Autobus pojede doleva. Proč? Protože kdyby jel doprava, viděli bychom dveře, ty jsou nyní na druhé straně.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 1136 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář