"Hádej kdo?" v několika podobách

Hra prověří, jak dobří jste vy nebo děti hádači. Uhádněte jako první ze všech, co máte napsáno na čele. Ostatní odpovídají pouze ano-ne.

Velmi známá hra, která se objevila i v několika televizních show nebo na dnes populárním YouTube.

V povědomí je zejména pod názvem "Hádej kdo?" nebo "čelovka". 

Každý hráč dostane na papírku napsanou například nějakou osobu. Aniž by si přečetl, co je na jeho papírku napsáno, přidělá si jej na čelo. Po kolečku se každý ptá ostatních na otázky, pomocí nichž se snaží přijít na to, co má na čele napsáno. Otázka ale musí být položena pouze tak, aby se na ni dalo odpovědět ano nebo ne. Pokud zazní odpověď "ne", začíná se ptát následující hráč a takto se pokračuje po kolečku.

Alternativa této hry spočívá v opačném principu. Na tuto verzi se dá použít mobilní telefon s aplikací určenou na tuto činnost, postačí také pouze napsat spoustu pojmů, jmen či věcí napsat ručně na papír. Jeden hráč má určený časový limit, během kterého se mu na jeho čele střídají papírky. Ostatní se mu snaží danou věc co nejrychleji a nejpřesněji popsat. Jakmile hádač daný papírek uhodne, dostává na čelo nový, dokud nevyprší čas. 

Pravidla jsou u této hry velmi snadno pozměnitelné tak, aby se všichni bavili. S ohledem na věk hráčů se dá přidávat na obtížnosti či tuto hru zpestřit libovolným pravidlem.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,8/5. Hodnotilo 923 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář