Hit posledních dnů: Pokemon GO

Kategorie:

Jistě každý se už alespoň doslechl, jaká mobilní hra je teď velmi populární. Jestli hádáte novou geolokační hru inspirovanou "starým" anime seriálem Pokémon, máte pravdu!

Svět v posledních týdnech zachvátila mánie hry Pokémon GO. Existuje málo lidí, kteří o existenci hry nevědí, jelikož téměř všude na ni někdo odkazuje nebo ji přímo hraje. Nebudu zde ale hru popisovat, tu jistě každý zná nebo zabrousí na portály o mobilech, kde se o ní dočte daleko víc.

Jak jsem již zmínil, tuto mobilní hru hraje obrovská masa lidí, kteří jsou logicky jejím zastáncem. Na druhé straně jsou poté tradičně odpůrci, kteří hru odsuzují za to, že nyní chodí po venku spousty lidí (dětí i dospělých), kteří upírají zrak pouze do obrazovky a loví nejrůznější Pokémony. Já sám se řadím k těm, kteří hru podporují. Nejen že ji hraji, ale ještě než jsem ji začal hrát na svém telefonu, byl jsem přesvědčen, že je to dobrá aplikace, kterou je dobré si nainstalovat.

A proč? Již dlouhou dobu existuje Geocaching - tedy hledáte všude možně schované krabičky a vyměňujete předměty. Tuhle myšlenku vývojáři z Nianticu přebrali a přidali k ní vlastně i funkci z všemožných aplikací pro běhání. Ano, sice se neobejdete bez telefonu a pravděpodobně ani power banky, pokud chcete vyrazit na lov delší než 1 nebo 2 hodiny. Ale dostanete se s telefonem ven z domu. Ať už do přírody, na okraj města nebo do centra, hra vás vytáhne ven a donutí každého hráče nachodit co nejvíce kilometrů, nejen aby se dostali k co nejvíce Pokéstopům nebo tělocvičnám, ale také aby se jim líhla jejich vajíčka.

Dalším faktem je to, že při chůzi městem často na mapě někde spatříte vylepšené Pokéstopy, do kterých někdo vložil modul a tudíž se tam teď objevují více virtuální příšerky. Tímto způsobem se na jenom místě často sejdou až desítky lidí. Často "lovci Pokémonů" chodí ve skupinách a komunikují spolu, najdou se i případy, kdy se jedinec nebo i skupiny začnou bavit mezi sebou. Ve hře zatím není aktivována žádná výměna Pokémonů nebo předmětů, mohou se alespoň pobavit mezi sebou a předat si užitečné rady a tipy.

 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 688 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář