Honička PO-MA-LU

Jedna z mnoha variant pro hru, v níž určitá skupina honí jinou skupinu. Tentokrát ale půjde o to, přetáhnout všechny hráče do svého týmu. Vyhrává nejpočetnější tým na samotném konci hry.

Hráče rozdělíme do tří skupin, každá by měla mít pokud možno stejný počet členů. 

První tým se jmenuje PO, druhý MA a třetí LU. Po celou dobu hry platí, že skupinka PO chytá hráče skupiny MA, ta chytá členy tůmu LU a LU chytá PO. 

Odlišení jednotlivých týmů probíhá tak, že člen příslušné skupinky při hře volá svoji slabiku. Například tým PO volá "po-po-po..." a tak dále. 

Je-li hráč jednoho týmu chycen jiným, který je v řetězci před ním (viz. výše), stává se členem týmu, kterým byl chycen. Pokud ty hráče skupiny MA chytí někdo z PO, chycený hráč už nevolá "ma-ma-ma..." ale "po-po-po..". Samozřejmě se mění i to, koho nyní chytá. Řetězec zůstává stále stejný.

Na hru vymezíme určitý časový limit (ideálně do 10 minut), po jehož vypršení se spočítá, která skupinka má nejvíce členů.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,8/5. Hodnotilo 677 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář