Hra na prostředníčka

Přesnost, pečlivost a trpělivost. Kdo se dokáže dostat rychle ven ze středu kruhu a kdo naopak díky přesným hodům se prostředníčkem nestane? Velmi známá a populární hra pro různé věkové kategorie!

Na hru potřebujeme pouze míč a dostatek hráčů. Všichni se postaví do kruhu tak, aby vedle sebe měl každý volný prostor, například na natažení ruky.

Doprostřed vyšleme dobrovolníka nebo vybraného člověka, který se stane prvním prostředníčkem. Jeho cílem je dostat se zpět do kola a doprostřed poslat někoho jiného. Pokud hráč uprostřed míč chytí (můžeme hrát také pouze na dotek prostředníčka s míčem), vymění si místo v kruhu s tím, kdo míč házel.

Důležitá je ale také přesnost hráčů, kteří si s míčem hází. Pokud někdo míč chytá, ale pouze se jej dotkne a neudrží ho v rukou, jde doprostřed místo prostředníčka a sám se ním stává. Taktéž pokud někdo hodí tak nepřesnou přihrávku, že nikdo z hráčů nemá šance míče se ani dotknout, jde doprostřed nešikovný házeč. 

Inspiraci dodala "Andělka".

I vy můžete přidat svůj nápad na jakoukoliv aktivitu s dětmi.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 704 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář