Hutututu - akční hra pro všechny!

Zapojte co nejvíce lidí bez rozdílu pohlaví, výšky a věku a zažijte skvělou zábavu! Pokud ještě "Hutututu" neznáte, rychle to napravíme.

Na začátek vytvoříme hřiště rozdělené na dvě stejně velké poloviny - velikost zvolíme podle počtu hráčů, každá půlka by ale měla mít alespoň 5x5 metrů. Hrací pole umístíme nejlépe na travnaté ploše a vyznačíme ho nataženými lany. 

Rozdělení všech hráčů do dvou týmů můžeme udělat několika způsoby - rozdat čísla, určit kapitány atd. Ovšem mějme na paměti, aby na začátku oba týmy byly silově vyrovnané. Členové týmů se ale brzy značně promíchají, jak si hned vysvětlíme.

Jakmile si oba týmy stoupnou do své půlky hřiště, hra může začít. Týmy se střídají po kolech. V každém kole tým určí jednoho hráče, který se vydá na nepřátelské území. Tam má za úkol dotknout se co nejvíce lidí a dostat se zpět na svoje území (stačí pouze dotek jakékoliv části těla). Po celou dobu "návštěvy" cizí poloviny ale útočník musí na jedno nadechnutí říkat "hututututu...". Pokud se na části nepřítele nadechne nebo přestane "tutat", stává se členem druhého týmu, u kterého uvízl. Jestli se ale dokáže vrátit, všichni kterých se dotkl, se stávají členy jeho týmu. 

Rizika!

Velký pozor si musíme dát na zranění. Důrazně před začátkem vysvětlíme, že se nesmí nijak dusit a vyvíjet nepřiměřenou fyzickou bolest (kopání, bouchání atd). Hra nemá za cíl, aby na jejím konci bylo co nejvíce zranění! Před tímhle musíme hráče raději vícekrát varovat. Pokud začne vznikat agrese mezi hráči, je dobré hru ukončit.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 812 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář