Inkoust - slovní hra

Slovní hra vhodná k použití na cestách - vlakem, autobusem, pěšky. Vzdálený příbuzný této aktivity může být slovní fotbal, zde ale budou platit trochu jiné principy.

Důležité na začátek - kdo se stane inkoust, prohrává. A jak se jím stane?

Hru zahájí libovolný hráč tak, že si v duchu vymyslí libovolné slovo (např. Vysavač ). Ostatním řekne pouze první písmeno (). Druhý na řadě naváže na toto písmeno a v duchu si vymyslí slovo (např. VOlby) a řekne první dvě písmena (VO ). Další hráč už vymýšlí slovo na zadaná dvě písmena a ostatním tedy řekne první tři písmena svého slova (např. VOLejbal ). Takto hra pokračuje stále dál.

V momentě, kdy hráč není schopen přidat další písmeno, aby v duchu myslel nějaké slovo, prohrává kolo a získává pro sebe písmeno "I", neví-li podruhé, získává "N" a tak dále, dokud se z něj nestane "INKOUST". 

Během hry se může blafovat. Hráč nemusí přiznat, že neví, jaké písmeno připojit a prostě nějaké k aktuálnímu řetězci písmen přidá. Následující hráč buďto naváže anebo může předešlého hráče obvinit z blafování. Pokud obviněný nedokáže na zadaná písmena říct slovo, které si "myslel", prohrává kolo. Jestliže ale obviněný neblafoval a řekne slovo, které měl na mysli, kolo prohrává naopak ten, kdo obviňoval. 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 453 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář