Jak se chovat při požáru?

Oheň může být dobrý sluha, ale také zlý pán. Na to je dobré pamatovat a preventivně učit a vysvětlovat dětem, jak se v případě požáru zachovat a co dělat. Rozhodovat mohou vteřiny, proto není na škodu věnovat nějaký čas preventivní přípravě. Pomoci mohou pracovní listy vydané přímo ministerstvem vnitra, pod který spadá hasičský záchranný sbor.

Ať už ve vaší škole či blízkém okolí se pro děti pořádají besedy s hasiči či nikoliv, užitečné mohou být také materiály připravené k tomu, aby děti naučily, jak se při požáru chovat. Také pomáhají dětem pochopit, co je dobrý a co zlý oheň. 

Pracovní listy ukazují a vysvětlují, jak se chovat uvnitř objektu, ve kterém vypukl požár. Nebo jak správně ohlásit požár, který spatříme. A co oheň v přírodě? O tom se také děti mnohé dozvědí. 

Publikace je určena pro učitele 1. stupně základních, speciálních a praktických škol.

Pracovní listy je možné volně stáhnout přímo z webu hzscr.cz nebo po přihlášení v příloze tohoto článku.

favorite_border Přidat do oblíbených

Stáhnout přílohu

Přiložené soubory mohou stahovat jen přihlášení uživatelé! Přihlásit se

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 324 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář