Jak se vyznat v klimatu

Kategorie: Recenze

Bohatě ilustrovaná encyklopedie pro školáky, aby se lépe vyznali v klimatu a celkově, jak to na Zemi chodí s ročními obdobími, proč je někde pořád zima, proč a jak vzniká skleníkový efekt a mnoho dalšího.

Poslední dobou se častěji mluví o změně klimatu. Jak si ale takovou změnu mají představit a pochopit děti, to se snaží přiblížit tato malá encyklopedie.

Mimo jiné vysvětluje to, proč se u nás střídají roční období, jak to chodí na vzdálených koncích planety, jak poznat historický vývoj klimatu díky letokruhům či proč je někde obrovské sucho a jinde přiliš moc vody.

Na necelých 100 stranách se toho děti dozví mnohem více, než je uvedeno ve výčtu zde. Vše je doplněno názornými nebo ilustračními obrázky, takže se nemusíte obávat stovky stran plných textu. Písmo je navíc přiměřeně velké - žádné blechy, ani obři. 

Tato literatura se jistě ve vaší knihovně neztratí a jistě zodpoví mnoho otázek. Novinku roku 2020 můžete rovnou objednat na stránkách nakladatelství Portál.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 234 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář