Každý čaroděj musí mít svoji hůlku!

Beze sporu si děti rády zahrají nějakou hru, v níž mohou používat nadlidské schopnosti. Mezi ně také patří kouzlení. A jak by takové čarování šlo dělat bez kouzelnické hůlky? Dnes si ji vyrobíme.

Předem si musíme připravit dostatečný počet čínských hůlek, štětce a akrylovou barvu (černou). Hůlky vybírejte ideálně světlé a co možná nejmíň nebo vůbec nalakované. Hůlky se docela oplatí nakupovat někde přímo na vietnamské tržnici, kde jsou obchody se smíšeným zbožím a také hůlky, kterých je v balení většinou 20. 

Štětce by neměly být nijak zanesené od předchozího barvení nebo slepené zaschlým lepidlem. 

Jako poslední, co nesmí chybět, potřebujete černou akrylovou barvu (nebo takovou barvu, jakou mají mít nakonec hůlky). Tu si před samotnou činností rozmícháme ve vodě. Množství je poměrně variabilní, záleží na tom, jak velké tuby barvy máte a kolik z ní potřebujete obsloužit dětí. Barva je před zaschnutím dobře ředitelná a po zaschnutí je voděodolná a tak se při následném čarování nesmaže ani neotře. 

Následně si po zaschnutí můžete čarodějnické náčiní vylepšit například polepením barevnou páskou (pro odlišení nebo jako rukojeť). 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,1/5. Hodnotilo 700 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář