Klokanův ocas

Zábavná pohybová hra vhodná jak na ven, tak také pro příležitosti dovnitř. Klokanův dlouhý ocas může být nevýhoda, což děti samy nejspíše poznají v průběhu této akční hry.

Vymezíme hranice hracího pole, na němž se vše odehrává. Mimo vytyčenou oblast se samozřejmě nesmí.

Každý klokan (hráč) dostane alespoň metr dlouhý provaz (kus prádelní šňůry, uzlovačku atp.), který si jedním koncem zastrčí za pas tak, aby se mu jeho ocas válel po zemi. Alespoň 5 centrimetrů by mělo vždy být volně na zemi.

Úkolem každého klokana je vyřadit ostatní hráče tak, že skočí či přišlápnou ocas jinému klokanovi, čímž dojde k vytržení zpoza pasu a daný jedinec je tak ze hry venku. Je zakázáno při hře používat ruce. Jestliže některý z hráčů spadne, ale ocas mu stále drží za pasem, má ochranu 10 sekund, kdy se může postavit na nohy a dostat se zpět do hry. 

Vítězí ten, kdo zůstane poslední s ocasem za pasem. V případě týmů ten tým, kterému zůstane naživu alespoň jeden hráč a ostatním žádný.

Foto/Koláž: CodeWelt (pozadí pouště), Vexels (obrázky klokanů)

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 586 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář