Krvežíznivý upír

Jednoduchá hra pro děti každého věku. Vhodná jako seznamovací hra k procvičení jmen ostatních. Dá se hrát venku i vevnitř - tedy za každého počasí.

Na volném prostranství nebo v místnosti vytvoříme kolečko. Pokud hrajeme hru s novou skupinou dětí, ve které se skoro nikdo nezná, zapojíme do kolečka i co nejvíc vedoucích a ostatních, kteří přijdou s dětmi do kontaktu.

Než začneme samotnou hru, jelikož se děti mezi sebou příliš neznají, po kolečku každý řekne své jméno. Dle situace se dá ještě přidat věk, oblíbené jídlo atp. 

Po představení se vybere jeden upír (dobrovolník nebo někdo vybraný). Upír se postaví doprostřed kolečka a vybere si svou první obět. Dá ruce před sebe (viz. foto) a pomalu se vydá ke své oběti. Oběť se může zachránit pouze tak, že řekne jméno někoho jiného stojícího v kolečku, dříve než se jej upír dotkne. Upír má poté za úkol jít se dotknout jmenovaného člověka. Cílem této hry je hlavně seznámení, tudíž by se mělo zamezit tomu, aby upír chodil jen po několika málo dětech z kolečka. 

Kdo je chycen upírem, protože nestihl včas říci jméno někoho jiného, stává se sám upírem a současný upír se osvobozuje a zaujímá místo nového upíra. 

Hrajeme tak dlouho, dokud nejsou jména řádně procvičena nebo dle vymezeného času. 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 763 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář