Kuřecí útěk

Zábavná soutěžní hra pro dva týmy, u které se každý člen zapojí a užije si dostatek pohybu. Z obyčejného míče tématicky uděláme kuře a hra může začít!

Vytvoříme dva týmy.

Dobrovolník z prvního týmu vezme do ruky míč (= kuře), hodí jej co nejdál dokáže a přitom zakřičí "Kuřecí útěk!". Následně se jeho tým shlukne do co nejmenšího útvaru a vyčlení jednoho běžce.

Ten začne co nejrychleji obíhat okolo hloučku svého týmu, po každém kolečku nahlas zavolá počet kol, které už zvládl oběhnout (kola se sčítají, další běžec pokračuje v počítání dále).

Mezitím se druhý tým rychle přesune za hozeným kuřetem. U něj hráči vytvoří zástup a každý položí ruce na ramena svého kamaráda před sebou. Poslední v řadě vezme kuře a celý tým se snaží si kuře poslat mezi nohama co nejrychleji dopředu. Ruce z ramen smí každý sundat až ve chvíli, kdy jej spoluhráč za ním vyzve (oslovení jménem) k přebrání kuřete. Jakmile míč doputuje k prvnímu hráči, ten jej hodí co nejdál a u toho zakřičí "Kuřecí útěk!".

Nyní se role týmů prohazují. Při změně rolí je důležité, aby vždy byl jiný hráč běžcem a také tím, kdo háže míčem.

Hrajeme dokud nevyprší časový limit. Vítězí ten tým, který zvládl vícekrát oběhnout hlouček svých spoluhráčů. 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,7/5. Hodnotilo 741 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář