Malujeme keř z tuše uprostřed krajiny

Během hodin výtvarné výchovy či libovolné jiné kreativní chvilky můžeme s dětmi vytvořit úchvatné krajiny a v nich zasazené keře z tuše. Tvar keřů budeme tvořit foukáním do tuše.

Připravíme si tvrdý papír, tuš, brčko a pastelky (nebo vodovky či tempery - časově náročnější varianta).

Pomocí pastelek si celý papír vyplníme krajinou. Uděláme nebe, slunce, trávu a libovolné krajinné útvary. Jakmile jsme s výsledkem malování pastelkami spokojeni, vezmeme si tuš.

Jedno brčko použijeme jako kapátko - konec brčka vložíme do tuše, prstem ucpeme druhý otvor a takto naneseme kapku tuše na papír, kde chceme mít keř. Druhým čistým brčkem poté do kapky tuše foukáme a tvoříme tak náš keř. Obrázek můžeme otáčet a tuš tak foukat do více směrů. Samozřejmě se může stát, že výsledný tvar bude připomínat více strom než keř, což není vůbec problém. 

Použijeme-li místo pastelek vodovky či tempery, musíme počítat s časem navíc na uschnutí krajiny před tím, než začneme pomocí kuše vytvářet keř. 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 402 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář