O dráčkovi Soptíkovi

Přečtěte si s dětmi krátkou pohádku o dráčkovi Soptíkovi. Problémy přenesené do zvířecí říše mohou nastat i u lidí. Zachoval se podle vás Soptík správně? Pohádka je převzata z webu Pohádkozem.cz se souhlasem autora.

Za vysokou skálou vysoko v horách se zabydlil drak Soptík. Byl nejmenším z draků, proto si z něj ostatní dělali šprťouchlata. Rozhodl se tedy, že opustí dračí sluj a postaví se na vlastní nohy.

A jak tak dny šly, Soptíkovi začalo být smutno. Vždyť byl zvyklý na ostatní draky a teď tu byl chudák sám. Rozhodl se tedy, že se vydá do blízké vsi, najít si nějaké kamarády. Lidi nikdy neviděl a slyšel o nich pouze špatné věci. Chtěl se ale přesvědčit na vlastní oči, jací doopravdy jsou. Pro krátké době přiletěl na náves. Pamatoval si z vyprávění, že lidé se draků bojí. Soptík však nikoho nevystrašil. Lidé se na něj dívali, ale nikdo ho nevyháněl. Naopak z tržiště mu lidé přinášeli dobroty. A tak si Soptík oblíbil lidi a do vsi pak létal často.

Jednou byla dlouhá zima a draci byli hladoví. Přiletěli tedy za Soptíkem, zda by neměl něco na zub.......

Jak bude příběh pokračovat? Kompletní pohádku si můžete přečíst na stránkách Pohádkozem.cz.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 630 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář