Ostrovy v nebezpečném moři

Nacházíme se na otevřeném moři. Několik malých ostrůvků je jediná pevnina v dohlednu. Kdo přežije jako poslední, pod kým se ostrov nepotopí nebo ho nesežere mořská nestvůra?

Po místnosti rozmístíme ostrovy. Ty mohou představovat buďto listy A4 papíru, nebo například židle. Ostrovů může být ze začátku o něco více než hráčů, hra začne mít spád až postupně. 

Každý si smí zvolit startovní ostrůvek, z něhož začne svůj boj o přežití. Po odstartování začínají platit důležitá pravidla. 

  • Ostrov se potopí, stojí-li na něm někdo déle než 3 sekundy (stačí i jednou nohou)
  • Na jednom ostrovu smí být zároveň maximálně 2 nohy, jinak se ostrov potopí
  • Z ostrovů se smí libovolně přeskakovat, hráč se ale nesmí dotknout země

Cílem každého je tedy zůstat poslední. Není zakázáno potápět ostatní - pokud někdo stojí dvěma nohama na ostrůvku, jedna noha navíc znamená smrt každého, kdo nemá nohu na jiném, než potápějícím se ostrově. Není zakázáno tedy mít každou nohou na jiném ostrově.

Některé ostrovy (a s ním i hráči na něm) mohou být znenadání sežráni mořskou příšerou, která občas sní některý z ostrovů (organizátor jednoduše ostrov odebere).

Hraní venku

Hrát se dá samozřejmě i mimo místnost, kde nemáme židle. Ostrovy můžeme venku zaznačit například pomocí lan svázaných do kruhu, nebo rovněž papíry nebo kartony, které jsou těžší a více odolají větru. 

Není vhodné ostrovy kreslit na zem například křídou, špatně by se rozlišovaly již potopené nebo sežrané ostrovy. 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,2/5. Hodnotilo 693 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář