Paměť na co nejdelší větu

Zapamatovat si větu, kterou vytvořili všichni hráči sedící v kruhu nemusí být tak jednoduché, zvlášť pokud se začíná čím dál tím víc natahovat.

Ze všech hráčů vytvoříme buďto na zemi kruh, posadíme se kolem stolu nebo posedáme do lavic. Určíme pro první kolo začátek, tedy hráče, od koho se začne. Ten na zadané téma vymyslí první tři až čtyři slova věty. 

Pokračuje další v pořadí, který zopakuje větu předtím a doplní ji o další slovo. Hrajeme-li se staršími, můžeme klidně v průběhu hry jednu větu skončit a další čověk načne novou větu dalším slovem. U menších se budeme spíše držet modelu, že každý řekne vždy slovo pasující do věty, například na téma, co všechno můžeme najít v kuchyni. Budeme tedy vyjmenovávat postupně jen věci, které se mohou vyskytnout v kuchyni.

Kolo končí tehdy, jakmile někdo není schopen správně říci předešlou větu nebo ji poplete. Tento hráč poté vykopává první slova nové věty, ideálně i na zcela odlišné téma.

 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 789 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář