Papírový had

Vyrábění dekorací a ozdob z papíru přináší mnohá pozitiva - děti se naučí zručnosti a dodržovat jisté postupy. Papírového harmonikového hada jistě netřeba dlouze představovat. Za malou chvilku zjistíte, že vyrobit si tohoto plaza nebude složité a výsledek bude roztomilý a zajisté nadchne.

Hada většinou chceme dvoubarevného. Připravíme si proto dva různě barevné papíry a ty nastříháme (v lepším případě nařežeme na řezačce) na stejně široké proužky

Zvolíme-li více barev, had bude ještě více veselejší a kontrastnější. 

Začneme slepením dvou různě barevných proužků do pravého úhlu. Nyní budeme na střídačku přehýbat jeden proužek přes druhý. Po několika opakování se jistě dostaneme na konec jednoho proužku. Nic se neděje - na končící proužek navážeme dalším tak, že nový proužek přilepíme k tomu předešlému a natáhneme tak znovu jeho délku. 

Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud nevystřídáme všechny požadované barvy nebo nemáme hada dlouhého podle představ.

Na závěr nezapomeneme vyrobit hadovi hlavu a nalepíme na jeden z konců. 

Pro lepší představu se můžete podívat na pěkně zpracovaný video tutoriál:

Foto: http://www.craftiments.com/

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 994 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář