Pěnové podložky pro děti - nutnost, nebo zbytečný výdaj?

Kategorie: Recenze Sponzorováno

Rozvoj pohybových schopností miminek během prvního roku jejich života probíhá s úžasnou rychlostí. Děti se učí sedět, chápat objekty, plazit, lézt a nakonec i chodit. S nabytím nových motorických dovedností u rodičů narůstá obava o bezpečnost svého potomka. Mnozí z nich proto zvažují pořízení vzdělávací pěnové podložky pro děti. Ale je to opravdu dobrý nápad?

Pěnová podložka pro miminko - účinná ochrana před úrazy

Je vaše dítě čím dál tím aktivnější v samostatném pohybu? Nebo se intenzivně snaží sedět? Předtím, než se mu to podaří, pravděpodobně několikrát spadne, ztratí rovnováhu nebo se někde udeří. Aby bylo možné dítě chránit před potenciálními úrazy, rodiče často vybírají různé způsoby, jak místnost upravit, například rozložením deky na podlahu. Avšak deka může být nestabilní a dítě ji během pohybu může snadno shrnout nebo pod sebe zmačkat, což mu ztěžuje učení se novým pohybům. Někteří volí jako podložku koberce, které jsou však často příliš tenké a nemusí poskytnout dostatečnou ochranu.

Pěnové podložky pro děti nabízejí lákavou alternativu k již zmíněným řešením. Díky výrobě z pružného materiálu dokážou účinně zmírnit dopad pádu. Jejich pevnost zároveň umožňuje dětem bez problémů rozvíjet nové motorické dovednosti. Pěnové podložky tak najdou uplatnění nejen při učení, ale i během každodenní hry.

Pěnové podložky - spolehlivá ochrana a podpora při rozvoji

Jaké benefity přináší vašemu drobečkovi pěnová podložka rozprostřená v dětském pokoji nebo obývacím pokoji? Tento specifický typ povrchu podporuje rozvoj dětských svalů a poskytuje maximální komfort během hry. Navíc usnadňuje snadnou změnu pozic. Na podložce může vaše dítě zkoušet otáčet se, plazit, sedět, šplhat nebo stát, a to vše s lehkostí. Dokonce při ležení na zádech si může hravě procvičovat pohyby hlavičky.

Co se týče údržby, pěnová podložka je vítězem ve srovnání s tradičními koberci či deckami rozloženými na zemi. Její čištění je hračka – stačí ji setřít vlhkým hadříkem nebo jednoduše opláchnout ve vaně či sprchovém koutu. Pěnová podložka tak představuje nejen praktický, ale i hygienický doplněk do domácnosti s malými dětmi.

Jak vybrat tu správnou pěnovou podložku pro vaše dítě?

Je-li rozhodnutí o nákupu padlo, přichází na řadu výběr toho nejlepšího modelu pro vašeho potomka. Zásadní je vybrat podložku s odpovídající tuhostí. Děti by se na ní neměli prodávat a měly by se po ní pohybovat snadno a bezpečně. Klíčovým faktorem je také tloušťka podložky pro adekvátní absorpci nárazů. Optimum představuje model s tloušťkou mezi 1 a 1,5 cm. Příliš tenká podložka může způsobit, že pády budou bolestivé a ochrana proti chladu nedostatečná.

Dbejte též na to, aby předložka nebyla příliš kluzká, což by mohlo dětem komplikovat pohyb. Neméně důležitá je kvalita použitých materiálů. Pro zajištění, že váš výběr bude bez zápachu, bez obsahu ftalátů či formamidu a že bude splňovat evropské bezpečnostní normy, navštivte web. E-shop Mamabrum nabízí široký výběr bezpečných a praktických podložek, které zároveň oslovují svým designem a jsou dostupné v různých velikostech. Mezi tímto sortimentem si jistě vyberete ideální model pro vaše dítě, který mu poskytne komfort a bezpečí jak v kojeneckém věku, tak i později.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,5/5. Hodnotilo 38 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář