Poznej co kdo nakreslí

Chcete spojit kreslení, hádání, získávání bodů a možná i taktizování? Věnujte pozornost tomuto článku, ve kterém si představíme zajímavou, lehce výtvarnou a lehce běhací hru. Oslovíte jistě široké spektrum dětí.

Podle počtu hráčů si připravíme papírky s čísly od 1 do čísla, kolik je hráčů. Úkolem každého je logicky získat co nejvíce bodů a vyhrát. 

Jak budeme hrát?

Na prvních několik kol můžeme použít vedoucího (klidně sami sebe) jako kreslíře. Kreslíř vždy začne kreslit nějakou určitou věc (přiměřeně věku dětí). Ostatní jej sledují a jakmile si někdo myslí, že poznal kresbu, může utíkat na několik metrů vzdálené místo, kde jsou položeny lístečky s čísly 1 až počet hráčů. Zde si vybere jeden a s ním se vrátí. Dokud kreslíř kreslí, i ostatní mohou po uhádnutí běžet pro body. 

Poté každý, kdo běžel pro lístečky, tajně pošeptá nebo napíše svůj tip. Následně kreslíř prozradí, oč se jednalo.

Bodování probíhá následovně: kdo se svým tipem trefil do díla, získává tolik bodů, jaké je číslo na jím přineseném papírku. Kdo ale naopak tipoval špatně (často je to ten, kdo si běží jako první pro papírek), o takový počet bodů přichází.

Hrajeme několik kol, aby se mohlo projevit i udělování záporných bodů za špatné odpovědi.

V pozdější fázi může kreslit vždy ten, kdo má aktuálně nejvíce bodů (je to "za odměnu" a dáváme tak šanci ostatním hráčům, aby se dostali více do čela).

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 833 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář