Pražané milují únikové hry: Co stojí za popularitou těchto únikovek?

Kategorie: Logické hry Výlety Sponzorováno

Únikové hry jsou velice originální zábavou, kterou můžete provozovat nejen sami, ale také ve skupinách s dobrou rodinou, přáteli nebo partnerem. Jsou zajímavou možností, jak spojit adrenalin, soutěživého ducha a fyzickou námahu, a dokonce u toho především provětrat mozkové závity.

Praha jakožto hlavní město má pochopitelně únikových her na svém území poměrně dost. Staly se tak velice oblíbenou zábavou na různé společenské akce, teambuilding i přátelské eventy. Proč jsou ale tak moc populární? 

Široký počet dostupných motivů

Jednou z věcí, které mohou celou řadu i kvalitní zábavy doslova poslat do neúspěšných vod, je právě jejich jednotvárnost. Dalo by se říct, že je poměrně jednotvárný i úkol únikových her. Ale rozhodně nelze říct, že by bylo jednotvárné, jak jednotlivé hry vypadají.

Stačí se podívat na nabídku webu Unikovehryvpraze.cz, jakožto jednoho z nejlepších tvůrců únikových her. Můžete vyzkoušet celou řadu motivů, které mohou být spíše dětské, dobrodružné, ale dokonce i hororové nebo mírně lechtivé.

Jiná parta, jiný zážitek

Mnohé únikové hry jsou především kolektivní aktivita. To znamená, že se i kolikrát rádi vrátíte na místo, kde jste již úspěšně splnili únikovou hru jen s jinou partou. Pokud tak máte dobrou partu lidí, tak jsou všechny aktivity a vzpomínky z únikových her rozhodně ještě mnohem příjemnější a zábavnější, než pokud byste je absolvovali sami.

Obtížnost si volíte naprosto sami

Další nepříjemností může být, když hned na začátku záliby narazíte na její obtížnost nebo problémy. To se vám u únikových her rozhodně nestane, protože jsou označeny různou úrovní obtížnosti. Můžete tak vždy začínat od těch nejjednodušších a postupně zlepšovat a zlepšovat svoje dovednosti, díky čemuž si samozřejmě troufnete i na mnohem lepší hry, než před pár týdny. Prohlédnout si můžete i nabídku únikových her pro děti v Praze.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,8/5. Hodnotilo 193 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář