Postřeh při hledání čísel

Chcete vyzkoušet, jaký mají děti postřeh? Fyzicky nenáročná činnost, která se dá hrát venku nebo i vevnitř, na skupiny nebo jednotlivce.

Každé dítě nebo skupina (záleží na vás), dostane jeden papír (viz. foto). Na něm jsou čísla od 1 do 100. Háček je ale v tom, že nejsou popořadě, čísla jsou napsána různě velkým fontem, mohou být i obráceně nebo různě barevná. Jakmile odstartujete hru, dítě nebo skupinka se snaží jako první najít postupně všech 100 čísel.

Zde se dá děti učit i k fair-play. Vysvětlete jim, že musí poctivě čísla hledat od 1 do 100 a postupně je kroužkovat. Můžete každé dítě nebo skupinku kontrolovat, zda jen všechny čísla nezakroužkuje, můžete do nich ale vložit důvěru, že budou chtít vyhrát bez podvádění. Pokud nebudou kroužkovat čísla postupně, nezlepší si tak svůj postřeh.

Obrázek si můžete stáhnout přímo zde, uložte si fotku článku někam do souboru a poté jej pouze vytiskněte.  

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 843 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář