Kam vyrazit s dětmi na Vysočině

Kategorie: Výlety

Tipy nejen na krátké výlety, třeba během víkendu nebo volného dne. Na Vysočinu to je z každého koutu České republiky "kousek", podívejte se tedy, na jaká místa se s dětmi vypravit a na co se těšit!

Šikland | Zvole nad Pernštejnem

Největší přírodní zábavní areál v České republice určený jak pro odpočinek, tak aktivní zábavu. Najdeme jej uprostřed Vysočiny, ukrytý v zalesněné lokalitě. V rámci Šiklandu se můžete těšit na 3 areály – Šiklův mlýn, strašidelný zámek Draxmoor a Motosport military offroad areál. Kromě radovánek můžete využít i možnosti ubytování pro delší pobyt zde. Vše podstatné na webu Šiklandu.

 

Muzeum Hrotovicka | Hrotovice

Zábavné a interaktivní muzeum vhodné jak pro dospělé, tak i děti. Myšlenka vzniku muzea se datuje už do období první světové války, kdy ředitel školy J. Černý a archeolog J. Palliardi chtěli vystavit veřejnosti bohaté archeologické nálezy z blízkého okolí. Poslední rekonstrukce proběhla v letech 2016-2018 a vedla k vytvoření nového muzea. Připomíná bohatou historii města a osudy jeho předků. Je zde také připomínka nechtěného shození tří leteckých pum během druhé světové války. Především je zde kladen důraz na přiblížení života tehdejších obyvatel, místní průmysl a zemědělství. Další informace.

Tip: Na výlet můžete vyrazit také na kole, zde najdete článek o výběru nejlepšího dětského modelu kola.

Jihlavské podzemí | Jihlava

Systém podzemních chodeb, který je druhým největším v ČR. Vznikl vzájemným propojením sklepů, které byly od konce 14. století tesány ve skále, dříve sloužících k uskladnění piva a řemeslných výrobků. Prohlídkový okruh měří zhruba 1 kilometr, trasa labyrintem vede ve třech úrovních. Chodby jsou v hloubce 10 i 16 metrů, návštěvníci musí zvládnout i několik stoupání po ocelových žebřících. Další okruh zavede zájemce do krytů civilní obrany, kdy se návštěvníci vydají proti proudu času a nahlédnout do prostor, které sloužily jako ošetřovny raněných či uvidí dobovou spojovací techniku. Zjistěte si otevírací dobu před návštěvou na webu.

 

Muzeum autíček | Příseka

Unikátní muzeum v nově zrekonstruovaném zámku Příseka, jehož historie se datuje od 15. století. Expozice nabízí spoustu zajímavostí, raritní modely a jiná překvapení. Muzeum se rozkládá ve čtyřech podlažích a obsahuje tisíce významných autíček. Najdete zde téměř všechny modely vyrobené v Československu během 20. století. Bližší informace.

 

 Ilustrační foto: Chor Tsang (Unsplash)

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 350 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář