Teambuilding #3: Zasukovaná smyčka

Pokračujeme v seriálu o hrách, vhodných pro utužení kolektivu nebo vůbec při prvních setkání. Máme-li možnost zapojit do hry nejen malé děti, ale i starší, rovnoměrně namícháme týmy tak, aby všichni měly stejné podmínky.

Hraje se vždy po skupinách. Pro začátek budeme pracovat například se čtveřicemi, v dalších kolech můžeme zkusit šestice či libovolný jiný počet, až nakonec můžeme dohromady zapojit celou skupinu (nemáme-li na starost 50 lidí).

Princip je však vždy stejný. Skupinka se k sobě postaví co nejtěsněji a zavře oči. Na vyzvání každý natáhne někam do prostoru uvnitř kruhu svoji jednu ruku a s někým se poslepu chytí, posléze to samé s druhou rukou. Nyní může skupina otevřít oči a vyřešit nastolený úkol - "rozmotat" se tak, aby výsledkem byl kruh lidí držících se za ruce (nevadí, pokud někdo stojí zády nebo čelem dovnitř kruhu). Nikdo nesmí mít překřížené ruce.

Z tohoto důvodu je proto nezbytné, aby v každé skupině byl někdo, kdo by se potenciálně mohl chopit role lídra a organizovat rozmotávání ostatních - není však na škodu, pokud se takových vůdčích typů projeví více než jeden.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 770 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář