Procvičení trpělivosti a pečlivosti

Děti jsou často velmi rozdováděné a dělají věci zbrkle. Touto zábavnou hrou se děti uklidní a budou pečlivě uvažovat nad každým svým pohybem, aby měli šanci ve hře zvítězit.

Musíme si připravit ideálně podložku, na které nám nebude vadit volně rozsypaná mouka. Další věcí je tedy hladká mouka, ze které lehce uplácáme hromádku. Na její vrchol umístíme kuličku. Podložku (dobrý je třeba plech s nízkým okrajem) položíme na stůl mezi všechny hráče.

Důležité je, aby se nikdo během hry nedotýkal stolu (maximálně vyjma svého tahu), ani do něj jinak nekopal, celá hra by poté ztratila smysl a nebyla by tak zajímavá.

Děti si po kolečku předávají tah a to tak, že si posílají mazací nůž. Každý musí ve svém tahu "ukrojit" kousek z hromádky a odsunout jej o několik centimetrů bokem tak, aby kulička zůstala na hromádce. 

Jakmile kulička spadne, záporný bod dostává hráč, který pád zavinil.

Hra se dá různě upravovat, můžeme používat různé kuličky nebo předměty na krájení. Kopečky z mouky můžeme stavět různé, někdy hodně špičaté a vysoké, jindy nižší a placaté. Je to na vás.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 769 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář