Pronášení sladkostí

Na hracím území jsou dva domečky a dva týmy. Jedni se snaží propašovat daný počet věcí do druhého domečku, nesmí být však chyceni. Hra pro děti je vhodná jak na vyblbnutí, stejně tak se dá zapojit do celkové motivace nějaké větší hry.

Vytyčíme cílový domeček například z lan, nakreslením křídou nebo využijeme na hřišti již předkreslené kruhy, obdelníky nebo jiné tvary. Alespoň 50 metrů daleko umístíme zásobu věcí, které budou děti pronášet do zmíněného domečku. Perfektně poslouží sladkosti, například balíček balených bombonů.

Důležité jsou také počty hráčů jednotlivých skupin. Ti, jenž se snaží pronášet sladkosti, musí být v přesile alespoň o jednoho člověka, než hráči bránící cílový domeček.

Pronášející si před každým kolem rozdají stanovený počet bonbonů - ideální je polovina než je hráčů v pašeráckém týmu. Po odstartování se snaží pašeráci dostat do cílového domečku a pronést tak úspěšně sladkost - za jednu pronesenou sladkost mají pašeráci bod.

Mohou je ale zkontrolovat bránicí hráči. Pokud se pašeráka dotkne někdo z bránicích, pašerák je povinnen přiznat a ukázat, zda má v ruce nebo jinde schovaný bonbon či nikoliv. V případě, že nemá, se nic neděje, pokud má, získává bod tým obránců. 

Každý obránce má ale v každém kole pouze jediný dotek, kterým může zastavit pašeráka. Pokud tedy zastaví někoho, kdo nic nenese, vyplýtval si svůj pokus. Je tedy důležité se správně rozhodovat a nechytat bezhlavě každého, kdo se snaží do domečku střemhlav proběhnout skrz obránce - nebo to může být klamný manévr pašeráků a právě tento člověk u sebe může mít bonbon.

Jakmile jsou během kola všechny bonbony proneseny nebo zabaveny, začíná další kolo. 

Podle časového rozpětí na hru vyměníme v polovině týmy obránců a pašeráků s tím, že někdo z pašeráků zůstane pašerákem, aby obránců bylo stále méně.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 705 návštěvníků

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář