Výlety po jižní Moravě #7: Tišnov

Kategorie: Výlety

Příjemnou a středně dlouhou trasu, doplněnou trochou převýšení a okořeněnou několika vyhlídkami, to vše skýtá výlet od vlaku v Tišnově na autobus v Lomnici. Vyrazte nedaleko Brna na výlet.

Jak již vše napovídá, začneme u vlaku v Tišnově. Odtud vyrazíme po zelené, která po několika metrech vybočí z města pryč do přírody. Hned se tak dostaneme do PP Květnice. Čeká nás tam velmi brzy první stoupání. Odměnou za něj ale je dojití na první vyhlídkové místo na Velkou skálu. S dětmi opatrně, dbejte na jejich bezpečí, aby nedošlo k pádu ze skály! Při svitu slunce se tu dá nějakou chvíli pobýt a udělat si příjemnou zastávku po velkém kopci.

Z Květnice poté sejdeme na modrou značku a pokračujeme do Lomničky. Malou vesničkou projdeme, děti možná ocení menší zastávku na pěkném hřišti, které potkáme při východu z Lomničky. Do Šerkovic dojdeme kolem několika jezů. Natrefíte-li na vhodné počasí doprovázené větrem, některé jezy pod náporem rychlého vzduchu vydávají různé tóny a mění se s intenzitou větru. 

Do našeho cíle zbývá už jen něco přes dva kilometry. Z Šerkovic vede do cílové destinace pěkná cyklostezka.

Jako vždy, celou trasu si můžete otevřít na mapách. 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 576 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 5/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář