[VIDEO] Zadávací zařízení - skákačka

Nebaví děti už skákat klasického panáka? Hra vhodná především na ven se dá velmi snadno modifikovat, zadávání kódu na obrovské zadávací zařízení je pro děti motivační.

Někde venku najdeme kus betonové plochy, na kterou nakreslíme tlačítka s čísly 0-9, např. jako na starém tlačítkovém mobilu. Není ale problém čísla napsat do jiného útvaru, na přeskáčku atp.

Děti rozdělíme na stejně početné týmy. Buďto nějakou předešlou hrou získají hráči několikamístný číselný kód, nebo je každým týmům dáme před hrou. 

Tým si musí celý kód zapamatovat a poté doběhnout k nakresleným číslům a ve správném pořádí na ně skočit, přičemž se musí co nejvíce rovnoměrně zapojit do zadávání všichni ze skupiny.

TIP

Každý tým může mít k dispozici více kódů, s tím že pouze jeden je správný. Po zadání špatného hráčům buď sdělíme že kombinace byla dobře ale kód je špatný nebo po zadání pustíme z mobilu či reproduktoru zvuk neúspěchu.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 3,0/5. Hodnotilo 661 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 1/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář