Ďábelské šipky - desková hra

Usedněte ke stolu a zahrajte si ve dvou a více hráčích jednoduchou deskovou hru, kterou si snadno a zadarmo připravíte nebo i vylepšíte v pohodlí domova. Pole plné políček propojených šipkami ukazující různé směry. Ponořte se do Ďábelských šipek - lehce rozšiřitelné hry!

K základní hře potřebujeme pouze hrací figurky a herní plán. Ten si můžete buďto vytvořit nebo využít některý z připravený od Zabav-Děti, který je dostupný v příloze ve formátu PDF. 

Téměř podle libosti na černobílém plánku zvolíme jeden výchozí bod a dva či více cílových, například podle fotografie níže. U barevných plánků jsou již startovní a cílové body vytyčené.

Startovní políčko je označeno zeleně (plánky 2 -4 mají start modře) a je pro všechny stejné. Další jsou zde červená kolečka. To jsou cílové body. 

Úkolem hráče je dostat se první do cílového místa. Soutěžící se střídají po tahu, v každém smí hráč, který je na řadě, se z jednoho bodu posunout ve směru šipky na jiný. Vyjma startovního bodu se na žádném jiném nesmí nacházet více jak jedna figurka současně.

Z některých bodů vede šipka do jiné šipky. To jsou bonusové trasy, nimiž se dá napojit na jinou spojnici a dostat se do dalšího bodu. Ne vždy jsou tyto bonusové trasy výhodné. 

Prodloužení hry

Chceme-li s plánkem hrát déle, můžeme jako cíl zvolit ne dosáhnout jednoho cílového bodu, ale projít například 3 červenými políčky. Teprve potom daný hráč vyhraje.

favorite_border Přidat do oblíbených

Stáhnout přílohu

Přiložené soubory mohou stahovat jen přihlášení uživatelé! Přihlásit se

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 779 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 1/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář