Naklápěcí labyrint

Děti rády řeší různé hlavolamy a hádanky, zaujmou je ale také různá bludiště a labyrinty. A co teprve, když je labyrint skutečný, mohou ho držet v rukou a nakláněním dosáhnout stanoveného cíle?

Naklápěcí labyrint je ve své podstatě jednoduchá hračka, která u dětí rozvíjí zručnost a cit. Za pomoci několika dostupných předmětů jsme schopni si i třeba doma vyrobit širokou škálu labyrintů a různých záludností na nich. 

Máme-li přebytečnou krabici od bot, snadno z ní vytvoříme úchvatný labyrint. Odřízneme dno (výsledný kus by měl být vysoký jen pár centimetrů, ideálně nižší než odjímatelné víko krabice). Ze dna uděláme samotnou hrací plochu labyrintu, víko nám poté poslouží jen jako box, do kterého labyrint zasadíme. 

Většinou je úkolem provést kuličku labyrintem do cílového důlku. Spletitá cesta je ale plná různých děr, do nichž kulička nesmí zapadnout, nebo prostorových překážek, které komplikují cestu.

Pro názornější inspiraci můžete nahlédnout do anglického článku, který je dobře ilustrován a uvidíte i dílčí kroky výroby labyrintu.

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 717 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 3/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář