Kolibříci s nektarem

Podpořte znalosti dětí o zvířatech hravou formou. V této pohybové hře ideální na horké letní dny spojíme dva důležité fakty o kolibřících s pořádnou porcí zábavy.

Kolibřík je malý ptáček, který má dlouhý a lehce zahnutý zobáček. Díky němu se tak dostane k nektaru uvnitř květů, kterým se převážně živí.

Určíme místo, kde se bude nacházet květ (květy) s nektary - ty bude představovat nádoba s vodou

Každé dítě coby jeden kolibřík dostane svůj zobáček - plastové brčko.

Kolibřík nebo skupina kolibříků má určený svůj domeček, do něhož si chtějí lahodný nektar nanosit. K přenášení mohou používat pouze své zobáčky. Hráč tedy nasaje do brčka vodu a tu se snaží s co nejmenší ztrátou přenést do jiné nádoby, kterou plní jeho tým.

Někteří kolibříci ale mohou škodit ostatním. Nektar ve svém zobáčku nemusí vždy nutně donést do domečku, ale mohou ho prsknout na soupeře. Pokud jej zasáhnou, trefený hráč musí ze svého brčka vypustit vodu na zem a po oživení se může jít znovu sosat nektar z květů. 

favorite_border Přidat do oblíbených

hodnocení

Průměrné hodnocení: 2,9/5. Hodnotilo 604 návštěvníků

Článek jste již hodnotil/a. Vaše hodnocení: 1/5

Michal Kuba

Michal Kuba

V červnu 2016 jsem založil projekt "Zabav-Děti". Jeho primárním cílem je nabízet inspiraci pro práci s dětmi. Je určený především rodičům, učitelům, vychovatelům a vedoucím kroužků. Více než 10 let působím jako vedoucí ve skautském oddíle v Brně.

Přidejte komentář